tiistai 2. helmikuuta 2016

Kylvökuulumiset 2.2.2016

Nyt on sekin urakka tehty. Koulin nimittäin Archidendron jiringat jotka olin istuttanut hedelmärasiaan.

Sinne meni jiringametsä.

Siellä oli minulle kiva pikku ylläripylläri: yksi itämätön yksilö joka sekä kuhisi harsosääskien toukkia että haisi aivan helkkaristi. Kuvaillaan nyt vielä sitä hajuakin, joka muuten oli aika voimakas näissä ennen istutustakin: se tuoksahti mädälle valkosipulille ja sille pierumaiselle lemahdukselle joka tulee tyhjiöpakatusta maustamattomasta lihasta kun pakkauksen avaa. Ja tämän hajusikermän vielä maistoi suussa. Yäk.

Joka tapauksessa, istutin kolme isointa yhteen puupaputyyliin ja niistä jopa melkein tuli ihan viehättävä huonekasvi. Pienemmät pääsivät omiin härskin pinkkeihin ruukkuihinsa erikseen istutettujen yksilöiden tavoin.

Piiiiikkasen kokoeroa.

Kuten tämä kuva havainnollistaa, taimien ulkonäössä on aika paljon hajontaa. Siis ... Oletteko te kaikki nyt ihan oikeasti saman lajin edustajia jotka on istutettu samaan aikaan?


... Ette voi olla tosissanne.

No, muutakin häppeninkiä siemenrintamalla on ollut: olen tehnyt ensimmäiset puutarhakasvien kylvökset sisälle, venannut vähän ja sitten vienyt ruukut ulos kylmäkäsittelyä saamaan. Istutin keltamataraa, tuoksumataraa, lapinunikkoa, keltakakkaraa, karhunlaukkaa, jänönapilaa, idänkeulankärkeä, kissankelloa, alppipiikkiputkea, ööh ... Jotain muutakin vielä kai, mutta kun en viitsisi käydä ulkona vain tarkistamassa purkin kyljestä että mitä siinä lukee. Yksi ruukuista ei kuitenkaan päässyt ulos asti ennen kuin se alkoi jo vihertämään.

Keltakakkara kuule, ei tässä näin pitänyt käydä. Pitänee kai koulia nuo taimet ja sitten vasta viedä itämättömät ulos?

Onneksi en laittanut kaikkia siemeniä tuohon vaan jätin osan suorakylvöä varten. En ole ennen tehnyt hankikylvöjä joten en luota kauheasti siihen että sen perusteet olisivat minulla hallussa. Osaa, kuten alppipiikkiputkea ja idänkeulankärkeä, kylvin ulos jo syksyllä ja tämä kevätkylvö on lähinnä vain onnistumismahdollisuuksien lisäämistä keinoin millä hyvänsä.

2 kommenttia:

  1. Hyvät taimet. - Taidankin olla eka kertaa blogissasi, mielenkiintoinen ja kiva blogi sinulla. Minulla on blogissani arvonta, jossa palkintoina on kolme mielenkiintoista puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa!

    VastaaPoista