perjantai 29. huhtikuuta 2016

Kylvökuulumiset 29.4.2016

Höä– ... HÖÄÄÄRH!  

Kasviähky! Joka huoneessa on jokin kasvi jonka näkeminen muistuttaa ahdistavasta tilanpuutteesta, sekä siitä, että siitäkin huolimatta pitäisi äkkiä heti än-yy-tee nyt olla istuttamassa tai koulimassa jotakin.

Tai no ei nyt joka huoneessa, mut kyl sä tiiät mitä mä en tarkoita!

Eikä askareita voi paeta uloskaan: pihalla odottaa ne viis miljoonaa asiaa, jotka piti jo tehdä syksyllä, muttei sitten tullutkaan tehtyä. Koska olen yrittänyt oikeasti saada asiat aikaiseksi eikä vain päästää niitä lipumaan sormien lävitse, taas, ylimääräistä energiaa ei ole hirveästi riittänyt askareiden dokumentoimiseen, puhumattakaan kuvankäsitelystä ja blogijulkaisujen kirjoittamisesta.

Tomaatit ja muuta sälää.
Taimet ovat ottaneetkin sitten aika isoja harppauksia sitten viime kylvöpäivityksen. Tomaatit 'Gold Nugget' ja 'Outdoor Girl' esimerkiksi eivät enää pitkään aikaan ole olleet pieniä ja söpöjä vaan isoimmat ovat jo jotain puolen metrin korkuisia. Keltapäivänkakkarat ja keltasinilatvat ovat vahvistuneet huomattavasti. Basilikat ovat pitkiä ja honteloita, koska unohdin, että niitähän tosiaan kannattaisi latvoa.

Kaikki eivät kuitenkaan ole kasvaneet hyvin. Japaninsinilatvat ovat itäneet melko huonosti, mutta paremmin sentään kuin rohtosamettikukat ja kesämarunat, joista ei tähän mennessä ole itänyt yksikään. Joillain taas on yritys ollut kova, mutta siitä huolimatta on käynyt huonosti. Osalle kirjorevonhännistä kaikille maarianohdakkeille paitsi yhdelle on käynyt kalpaten: epäilen, että niiden juuret ovat harsosääskien herkkua, sillä osalta taimista juuret näyttävät yksinkertaisesti kadonneen. Harsosääskien suihin joutui myös viho viimeinen sisällä kasvanut idänkeulankärki, päätellen hyvin reikäisestä tyvestään. Juuri kun se oli tervehtynyt ja puskenut usean uuden lehden, perhana! Toivottavasti ulos syksyllä kylvetyistä siemenistä tulisi jotain.
Hei, kamoon, samettikukat, mitä helkkaria?
Mitäs muuta ... Pari viikkoa sitten kylvin kylkiäisenä tullet 'Minibel'-tomaatin siemenet, jotka ovat päässeet sirkkalehtivaiheesta seuraavaan. Muutama päivä sitten kylviskelin ulos myös muun muassa erinäisten perennojen ja (toivottavasti) itsekylväytyvien yksivuotisten kasvien siemeniä, muun muassa hilppaa, väriminttua ja erilaisia unikoita. Aloin karaisemaan joitain taimia, jotta ne saisi heivattua nopeasti ulos kurpitsoiden ja tomaattien tieltä. Ja kyllä, kurpitsat on jo kylvetty, tänään. Kammoan jo hyvissä ajoin niiden ehdoilla elämistä kunnes ne saa kasvimaalle.

Ihan kuin tässä ei olisi jo tarpeeksi, menin sitten vihdoin myös tilaamaan huonekasvien siemeniä ulkomailta. Tämä on jotain älytöntä masokismia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti