torstai 16. helmikuuta 2017

envoihyvin.jpg

Toistelin itselleni, että kyllä nyt viimeistään jouluksi ja uudeksivuodeksi pitää saada blogikirjoitus aikaisiksi. Ei siitä sitten tullut mitään. Ajatuksen tasolle olen päässyt hiton monta kertaa jo elokuusta asti – helvetin isot pointsit siitä, kai?

Elikkä, olen nilkuttanut tavallista syvemmässä masennustilassa ihka uuteen vuoteen. En ole voinut hyvin, joten kasvitkaan eivät ole voineet hyvin. Kuolleita on paljon, kituvia sitäkin enemmän, joten pitäisi kai sitten katsoa ja päivitellä tuota potilaslistaa, siis ihan sanan molemmissa yleisesti käytetyssä mielessä. Huh huh ...

Käsi reippaasti ylös: kelle tulee yllätyksenä se, ettei antennisaniainen ole enää elävien kirjoissa?

No, eivät asiat onneksi ole olleet enää kovin huonolla tolalla vähään aikaan. Suurimmat tuhot tapahtuivat syyskuun ja marraskuun välillä ja joulukuun lopulla aloin saamaan taas kunnolla kiinni jonkinlaisesta kasvinhoitorutiinista. Suurin osa selvinneistä on paranemaan päin ja olen tehnyt ahkerasti siementilauksia, suunnitellut puutarhaprojekteja, sekä ylipäätänsä yrittänyt puuhastella ihan mitä tahansa, mikä saa huomion joksikin aikaa pysymään poissa masentavista ja ahdistavista asioista.


Olen muun muassa kokeilumielessä hankkinut itselleni halvan puunkaivertimen ja harjoitellut sen käyttämistä.

Uusia kasveja en kuitenkaan ole tänä vuonna hankkinut kuin yhden, ellei edellämainittuja siemeniä siis lasketa. Mutta helkkari soikoon, en sitten voinut valita sopivampaa kasvia tilanteeseen, jossa ehkä kaipaisi eniten jotain helppoa ja palkitsevaa.


*huokaus*

Ei kun pää pystyssä kohti uusia epäonnistumisia!

5 kommenttia:

  1. Haha, paras otsikko! :D Mukavaa, että sait kuitenkin nyt viimein päivitettyä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai miten se meni... Blogisi on harvinainen helmi, ja olisi tosi sääli, jos se lopahtaisi. (Kunpa osaisin sanoa jotain mielialaa kohentavaa, mutta tiedän, etten osaa, joten en edes yritä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa vai miten sekin meni, mutta kun otsikoksi ei voi laittaa kuvia niin ...

      Poista
  2. Mahtavaa saada päivitystä tähän blogiin! Itse kullakin ovat kasvit saaneet tuta talven ja muun elämänmenon aiheuttamat stressit, mutta nyt kuitenkin kevättä kohden.
    Meillä kultaimarre puskee hullun innolla isoa uutta lehteä ja nimettömässä vaaleakuvioisessa saniaisessakin on elon merkkejä (kolmas lehti alkaa aukeamaan).
    Sinun antennisaniaisesi kohtalo on ikävä uutinen, joskaan ei vallan mahdoton yllätys. Ja adiantuminkin menit hommaamaan, josko se viihtyisi terraariossasi, jos huoneilma käy liian kuivaksi.

    Valoisaa vuotta 2017.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vähän kammoksunut sitä, että terraario on niin täynnä sekä kasveja että niiden roskia, mutta tähän mennessä viheradiantumi on pärjännyt hienosti. *Epäilyttävän* hienosti. Hyvää vuotta 2017 sinnekin!

      Poista