perjantai 2. kesäkuuta 2017

Liebster Award


Viikarivartin Varpuslintu tägäsi minut aikoja sitten tällaiseen. T-tattista? Nämä ovat haasteen säännöt:
  1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
  2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 10 kysymykseen.
  3. Nimeä ja linkkaa 5-10 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia.
  4. Keksi 10 uutta kysymystä nimitetyille.

Nämä ovat valitsemani blogit:

Viidakkokirjeet 
Viidakkokirjeet, tiede- ja huonekasvipainotteinen kasviblogi, on matalana, mutta olin yhteydessä toiseen pitäjistä ja sieltä vakuutettiin ettei tämä ole tarkoituksellista. Ehkä se nousee tässä jossain vaiheessa taas pystyyn.

Kemikaalikimara 
Ihan oikeitakin palkintoja haalinut kemikaalikammoton kemikaaliblogi.

Tervettä skeptisyyttä
Foliohattuilusta kaukana oleva, kriittisen ajattelun hyveitä puoltava terveysblogi.

Päärynäeläin ja makkaraminionit
Blogi haisunäädän ja frettien pitämisestä lemmikkeinä.

Sekavegaanit 
HAH BUMERANGINA TAKAISIN. Tämä on Varpuslinnun & tiimin kasvisruokamaistelublogi.


Nämä ovat keksimäni kysymykset näiden blogien pitäjille (okei yksi on käsky mut kuiteski):

1. Onko sinulla bloggaajana jonkinlaista esikuvaa, joka on innostanut sinut aloittamaan bloggaamisen tai jatkamaan sitä?

2. Onko jotakin blogia, jota ei tietääksesi ole olemassa, mutta jonka toivoisit jonkun pistävän pystyyn? Millainen se olisi?

3. Onko sellaista julkaisua, jonka tekisit uusiksi jos voisit/viitsisit?

4. Jos äidin/suomenkielenopettajasi lukisivat blogiasi, mistä arvelisit heidän antavan risuja ja mistä ruusuja?

5. Mikäli seurailet blogisi kävijäliikennettä: mikä on oudoin tai yllättävin paikka, mistä sinulle on tullut kävijöitä?

6. Kuinka paljon arvelisit suomen kieltä taitamattoman saavan irti blogistasi tarkastellessaan julkaisujasi Googlen kääntäjän tai vastaavan automaattisen käännöstyökalun avulla?

7. Oletko koskaan saanut blogisi kautta epätoivottuja yhteydenottoja, kuten vihapostia? Jos et, luuletko koskaan saavasi niitä?

8. Mikä on mieluisinta palautetta, mitä sinulle voi antaa blogistasi?

9. Mikä on mitättömin asia, mistä johtuen olet joutunut viivästyttämään julkaisemista? (Jos sinulla on kaikki aina kondiksessa aikatauluttamisen ja motivaation suhteen niin: haist huilu.)

10. Äkkiä, keksi blogillesi vaihtoehtoinen nimi!


Nämä taas ovat ne kysymykset, jotka annettiin minun vastattavakseni:

Miten aloitit bloggaamisen?

Aloitin sen idean syntymisen jälkeen siten, että ensin tein valmiiksi jotain julkaistavaa parin ensimmäisen kuukauden ajaksi. Sen jälkeen mietin, että olivatko tuotokseni oikeasti sellaisia asioita, joita haluan ja voin tehdä ja julkaista jatkossa, plus että kiinnostaisivatko ne minua jos olisin joku muu kuin minä. Sitten vasta oikeastaan lopullisesti päätin, että ryhdyn bloggaamaan.

Miksi pidät blogia?

Pidän blogia ylläpitääkseni jonkin sortin kirjoitustaitoa sekä tuottaakseni artikkeleita, joita joskus ihan kasviuntuvikkona olisin toivonut olevan olemassa enemmän suomeksi. Toivon myös, että aivan kuten minä toisten ihmisten blogeja katsoessani mietin, että voisin minäkin ehkä jotain tuollaista tehdä, joku muu jossakin vilkaisee blogiani ja päättää tehdä internetistä jännemmän paikan tuottamalla sisältöä, jota sieltä puuttuu.

Kenelle kirjoitat blogipostauksesi?

Pääasiallinen kohderyhmäni lienee, ööh, no. Nörtimmänpuoleiset sekä enempi sipsikalja-asenteella kasveihin tykästyneet ihmiset, jotka kenties vähän vieroksuvat lempeän puhtoisia puutarha-, elämäntapa- ja sisustusblogeja.

Miten postauksesi syntyvät?

Blogini tärkein sisältö, eli kasveja ja niiden hoitoa seikkaperäisesti käsittelevät artikkelit, rakentuvat vähitellen sen mukaan, että koenko itselläni olevan saatavilla sen verran tietoa ja näytettävää kuvamateriaalia, että voin tuottaa tarpeeksi hyödyllisen ja hyvännäköisen julkaisun. Käsinkuvitettujen artikkelien ilmestyminen esimerkiksi riippuu täysin siitä, että mitä kasveja saan itseni piirtämään ja maalaamaan, eikä se yleensä ole mikään kauhean johdonmukainen prosessi.

Sitten kun olen päättänyt vaikkapa rustata jostakin lajista esittelyn ja hoito-ohjeen, alan etsimään tietoa – ensimmäiset vaiheet ovat aina tieteellisen nimen tarkistus sekä lajin sukupuun tutkiskelu. Kasvista aukeaa selaimeeni päiviksi ellei viikoiksi kymmenittäin välilehtiä ja ne toimivat eräänlaisena pakottimena: en pääse hankkiutumaan niistä eroon, ennen kuin olen kirjoittanut artikkelin loppuun linkkeineen ja viittauksineen! Kun artikkeli on viimein julkaistu, pääsen vihdoin huokaisemaan helpotuksesta ja sulkemaan välilehdet.

Mitä taas vähemmän tärkeisiin julkaisuihin tulee, niin ne tulevat jos ovat tullakseen. Jos tapahtuu jokin iso vahinko, kaivan kameran esiin. Jos jokin kasvi kukkii ja se on minusta tarpeeksi iso juttu, kaivan kameran esiin. Jos kasvista tekee mieli tehdä tilannepäivitys ihan muuten vaan, kaivan kameran esiin. Jos löydän pihalta raadon, josta minulla on jotain kerrottavaa, kaivan kameran esiin.


Mikä on parasta bloggaamisessa?


Minulle se on se, kun lista esittelemistäni kasveista karttuu ja monipuolistuu ja tiedostan sitä mittaillessani, että siinähän alkaa olla aika paljon tietoa, jota ei ehkä muuten löytyisi netistä suomeksi.

Entä pahinta?

Pahinta on se, kun jokin jää roikkumaan jostakin pienestä. Kerrottavaa on, mutta sitä ei saa kirjoitettua, kuvia on, mutta ei motivaatiota käsitellä niitä, ja niin edespäin.


Miten haluaisit kehittää blogiasi jatkossa?


Haluaisin kasvien lajiesittelyiden lisäksi kasata kokoon tietopankin, johon tulisi artikkeleita muun muassa idätystekniikoista, ulkomailta tilaamisesta, kasvualustan rakentamisesta ja muista kasviharrastukseen liittyvistä käytännön jutuista.


Minkälaisia blogeja luet itse mieluiten?


Päädyn blogeihin lähinnä tiedon tai viihteen perässä. Tarkimmin seuraamani blogit ovatkin aika paljolti niitä, joissa voi lukea jänniä juttuja kasveista, sienistä ja eläimistä.

Jos blogistasi tulisi tosi suosittu, pärjäisitkö hyvin julkisuuden kanssa?

Eipä oikeastaan harmainta havaintoa. En ainakaan osaa kuvitella itseäni haastateltavana missään helkkarin TV:n aamuohjelmassa. Ajatus vihapostista ei myöskään hirveästi nappaa.


Minkä biisin valitsisit blogisi tunnusmusiikiksi, jos sellainen pitäisi valita?


Ööh. Ööööh. Öhhööööööh? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti