keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Malja täynnäToisen talvensa klaaranneen maljaköynnöksen polttava kastelutarve alkoi olemaan jokapäiväistä, mikä vähän niin kuin vihjasi sellaista, että ruukussa on turhan ahdasta. Mutta tässäpä polttava kysymys: miten tuollaiseen kattilatelinehärveliin seppeleelle kierretyn köynnöksen ruukuttaa uudestaan?

Hmm.

Vastaus on, että varovaisesti ja hyvin sottaisesti. Saadakseni juuripaakun ulos muoviruukusta, minun piti leikata ruukku saksilla, koska se perkele oli jotain pehmeää muovia, joka vain meni kurttuun tai venyi kun sitä yritti työntää tai vetää. Pohjalle kertyneen tiiviin juurimassan avasin kovakouraisesti, mistä kasaantui multa- ja juurenpätkävuori lattialle, mutta sitä varten on rikkalapio ja harja. Kun olin saanut köynnöksen uuteen ruukkuun lannoitekäpyjen kera, rämpsäisin köynnösseppeleen kattilatelineen ympärille kuin kuminauhan, kiinnitin ketjut taas niiden koukkuun ja ei kun hökötin takaisin ikkunalle entistä painavempana. Seuraavan ruukunvaihdon yhteydessä tai ehkä jo syksyllä kyllä pitää kiinnittää kattoon jo jokin jykevä koukku, eikä roikottaa tätä verhotangossa. Kesällä tämä menee roikkumaan taas pihakeinuun.

Kissukselle vaihdoin vain puolen.

Pointsit sille, joka huomasi, että julkaisun eka kuva on itse asiassa muutamien viikkojen takaa, jolloin oli vielä lunta.

3 kommenttia:

  1. Hö, en huomannut! Ja minä kun kuvittelen olevani tosi havaitsevaista sorttia tällaisten yksityiskohtien suhteen. >:D Mullanvaihtoprojektit ovat kyllä usein... niin esteettisiä elämyksiä. Meilläkin muutama vähän rönsyileväinen kasvi pitäisi saada uusiin multiin, mutta ei ole helppoa. Onneksi yksikään niistä ei ole ihan noin monimutkainen kuitenkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on edessä vielä ainakin yksi työläs ruukunvaihto -- ikivanha papinkaura menee vamaankin jakoon tänä vuonna ja sen kanssa ei varmaankaan auta muu kuin ruukun rikkominen vasaralla!

      Poista