lauantai 27. kesäkuuta 2015

Käpäläpäivitys

Käpäläsaniaiset joutuivat hiljattain karanteeniin joten vilkaistaanpa niitä.


Tämä käpälä vaikuttaisi olevan ihan hyvässä kunnossa. Siirsin sen muovipussistaan ja kangastaskustaan tavalliseen muoviruukkuun samalla kun tarkistin sen mullat ja juuret eikä se tunnu ottaneen siitä hirveästi nokkiinsa. Tai no on se alkanut käperryttämään isointa lehteään mutten ole siitä huolissani koska uusia lehtiä on tulossa sen tilalle kovaa vauhtia. Maavartta on myös tulossa lisää.


Tässä taas on palanen käpäläsaniaista joka hajosi ensimmäisen mullanvaihtonsa yhteydessä osiin. Se on yllättänyt minut tekemällä kokoonsa nähden hurjan suuren ja kiiltävän lehden ja puskemalla rutkasti vaaleanvihreän "karvan" peittämää maavartta. Nähtyäni ettei edellisen käpälän mullassa ollut mitään erityistä, en lähtenyt kaiviskelemaan tämän juuria vaan jätin sen rauhaan.

Se miksi käpälät sitten joutuivat karanteeniin oli koska näin yhdestä niistä pieniä valkoisia "matoja". Madot kuitenkin paljastuivat homeista juurta mussuttaviksi harsosääsken toukiksi, mikä on tietysti huolestuttavaa, mutta niiden leviämistä muihin kasveihin ei hirveästi karanteenein ehkäistä kun aikuisia harsosääskiä lentelee täällä ympäriinsä joten vein käpälät takaisin omille paikoilleen. Se otus jota oikeasti pelkäsin löytäväni oli pitkä, ohut valkoinen mato joka kavereineen rellesti sammalmössössä johon istutettuina käpäläni alunperin tulivat. Se oli varmaankin jokin sukkulamato enkä ole varma mitä sellainen tekee kasveille jos mitään mutta pelasin varman päälle.

Entäpä se käpälä josta toukat löysin?

Wah wah wah waaaaah~

 No, se oli jo valmiiksi huonossa kunnossa joten en ole yhtään yllättynyt että se alkoi kuhisemaan harsosääskiä, joiden toukat mielellään popsivat sienikasvustoja ja kuolleita kasvinosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti