maanantai 6. heinäkuuta 2015

Uusia tulokkaita

Kävin isommalla paikkakunnalla pyörähtämässä ja pakollisten hankintojen lomassa käväisin kukkakaupoissa löytämättä taaskaan mitään jännää tai kohtuuhintaista. Tokmanni ja Prisma taas ...

Nephrolepis cordifolia 'Duffii'?

Peperomia prostrata


Prisman ja Tokmannin antimet oli taas vaihteeksi lähinnä nimettömiä tai puolinimettömiä viherkasveja mutta ainakin ne olivat halpoja. Olin kuitenkin tunnistavinani ainakin nämä vähän erikoisemmat kasvit: Chamaedorea elegans ja Nephrolepis cordifolia 'Duffii' Prismassa ja Tokmannilla Aescynanthus radicans, Peperomia puteolata, Peperomia prostrata ja, ööh ... Joku Hoya. Ilmaiskoon tämä nyt ensi kertaa tässä blogissa että kuinka paljon tiedän tai välitän posliinikukista.

Joka tapauksessa, Chamaedorea houkutteli kyllä, mutta palmut eivät oikein ole minun juttuni vaikka ne kuinka näyttäisivätkin vähäsen niin kuin saniaisilta. Sen sijaan saniainen jota oletan Nephrolepikseksi  kolahti heti, vaikkei saniaisasten arvoasteikollani mitenkään erityisen kovasti. Tokmannilla taas emmin Peperomia puteolatan ja prostratan välillä, sillä puteolatan soikeat raitalehdet olivat henkilökohtaisesti enemmän makuuni mutta arvelin että prostratan nappilehdet vetoaisivat kanssa-asujiini, joille minun tulisi perustella hankintani. Loppujen lopuksi päädyin prostrataan koska se oli minulle ennestään tutumpi ja siten varmempi sijoitus kuin puteolata, jonka nimeä en ostopäätöstä tehtäessä muistanut.

Odotan mielenkiinnolla etenkin sitä että miten käy tuon Nephrolepikseksi olettamani saniaisen – olen tappanut tähän mennessä ainakin viisi Nephrolepistä. Kuudes kerta toden sanoo ... ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti