keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kylvökuulumisia osa 4: Muutkin itää

Vihdoin muissakin itäneissä, 30.7. istuttamissani siemenissä alkaa olla sellaistakin nähtävää että käytössäni oleva kamera suostuu taltioimaan sen.Ensimmäisenä hehkutan Dorstenia crispan pikkutaimia: neljä yhdestätoista siemenestä on päättänyt itää. Viideskin on yrittänyt mutta se ei ilmeisesti onnistunut murtautumaan siemenestään hyvin ulos koska sen lehdet eivät avautuneet kunnolla. Se lopulta vain kaatui eikä enää noussut ylös.


Beaucarnea/Nolina guatemalensikset ovat myös aloitelleet itämisen. Vasemmanpuoleisessa on siemeniä jotka on vain liotettu ennen istuttamista, oikealla hiottuja ja liotettuja siemeniä. En tiedä hioinko niitä liian paljon vai mitä mutta vain kaksi niistä on itänyt ja loput ovat homehtumassa.

Mutta nyt, Jatropha mahafalensiksella on jotain näytettävää:

Plop.Se penteleen pyrkyri on tehnyt ekat kunnon lehtensä. Ja totta kai sen juuret tunkevat myös jo ruukun peräaukosta ulos. Ja toinen ja kolmas samanlainen on tulossa. Mihin ihmeeseen minä näitä oikein kohta edes tungen? Nämä kylkiäiset uhkaavat pian viedä kaiken tilan varsinaisilta ostoksiltani, nimittäin Geophila macropodan ja Smilax spinosan taimilta. Joista kumpiakaan ei vielä ole koska näistä tietenkään kumpikaan ei osoita merkkejä itämisestä. Nastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti