keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kylvökuulumisia osa 5: Hyi saa!

Ei juma. Voi kettu. Perhanan perhana. Turhaan kiroan yhtään tuon kovemmin kun ei ole olemassakaan tarpeeksi painavia sanoja ilmaisemaan kuinka paljon inhoan harsosääskiä! Arvatkaa mitä ne maanvaivat tekivät? Ne tuhosivat kolmannen itäneen Jatropha mahafalensiksen ennen kuin sen lehdet kerkesivät murtautumaan siemenestään!

Kamera ei tehnyt yhteistyötä mutta ehkä näin on parempi: reiät täynnä valkoisia kiemurtelevia pikkutoukkia eivät olleet suloinen näky.

Alan myös vahvasti epäilemään että Geophila macropodat ja Smilax spinosat ovat itämäti juurikin näiden kusipäiden takia. Pitelen edelleen kuitenkin peukkuja että ne ovat kunnossa ja että ne ovat vain hitaita. Osa hiotuista Beaucarnea guatemalensiksista ainakin oli selkeästi toukkien kovertamia joten siivosin ne pois.

No, onneksi terveitä Dorstenia crispoja on yhtä paljon kuin ennenkin, neljä, vaikka ne eivät olekaan juuri kasvaneet sitten viime päivityksen, ja kaksi aiemmin itänyttä jatropaa ovat kunnossa.


Elävien kirjoissa olevat Beaucarnea guatemalensikset duunastelevat pelkkää juurta joten niissä ei ollut mitää kuvan ottamisen arvoista. No, ehkä nekin piakkoin alkavat tekemään lehtiä.

1 kommentti:

  1. No voi kökkö! Mulla taas saattaa alkaa olla chilien saattokoti, olen onnistunut jotenkin kastelee niitä liikaa (tai jotain) sillä tiputtelevat lehtiä. Vaan hyvä että muut itämässä olevat voivat hyvin.

    VastaaPoista