torstai 13. elokuuta 2015

Koristekate à la soramonttu

Yhden mehipolveni juuret tursusivat epätoivoisesti pohjareiästä ulos joten vaihdoin sen isompaan ruukkuun. Kasvi ei kuitenkaan vielä ole vielä mitenkään rehevä vaikka se onkin juuri nyt haarautumassa tyvestään, minkä takia huomio ohjautuu kohtuuttoman nopeasti tylsään paljaaseen multaan.

Päätin siis hieman koristella sitä.
Nämä ovat materiaalini, joista osa on hankittu harrastamalla vähän oikean elämän Minecraftia:


Paakkuuntumatonta kissanhiekkaa, punehtavaa hiesua, eri kokoisia kiviä, karkeaa hiekkaa pihalta.

Seuraavat kuvat ovat luvattoman huonosti otettuja mutta koeta kestää. Aloitetaan levittämällä mullan päälle kerros karkeaa hiekkaa.


Seuraavaksi asettellaan kiviä maun mukaan ja sirotellaan sinne tänne kissanhiekkaa.


Ei oikein näytä luonnolliselta. Joten, siihen tulee vielä kerros hienojakoista hiesua jonka olen kaapinut rapautuneesta mäestä.


No joo, ei se vieläkään näytä hyvältä. Siksi emuloin rankkasadetta suihkuttamalla sumutinpullolla vettä lähietäisyydeltä. Tällä tavalla hiesu huuhtoutuu kivien väliin.Jee, nyt se on ... Märkä. Mutta kuivumisen jälkeen se näyttääkin sitten tältä:


Ei se mikään mestariteos ole mutta kyllä se kivemmalta mielestäni näyttää kuin paljas multa. Tässä vielä pari muuta samalla tavalla tekemääni katetta.

Fenestraria rhopalophylla (edit: se onkin Frithia sp.) ja vanhapoika.

Kaksi eri lajiketta täplikistä (Ledebouria socialis).

4 kommenttia:

 1. Fenestraria rhopalophylla näyttää hulvattomalta! Tekisi mieli näpelöidä sitä.

  -Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä näpelöin sitä itse melko usein: siitä on tullut kasteluindikaattorini. Kun Fenestraria ei enää tunnu piukealta kun sitä puristelee, on todennäköisesti turvallista taas kastella tyräkit ja kaktukset.

   Poista
 2. Hei ihana blogi sulla(jos saa näin latteasti sanoa). Itsekin istutushommiin sun muihin chileihin hurahtanut amatööriviherpiipertäjä täällä moi! Jään seuraa sun postauksiasi Saniaisten saattokodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielenkiinnosta, minusta on häkellyttävää että sitä löytyy : )

   Poista