perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulukuolemia

Okei, panttasin näitä vähän jotta ne eivät tulisi julkaistuksi ihan joulun alla. Nyt sitten joulun yllä on ihan sopiva heittää muutamia raaskuja roskiin, eikö?


Juu, amppelipalsamini potkaisi syystä tai toisesta tyhjää. Siitä otetut pistokkaat ovat vielä elossa joten ei se kokonaan ole poissa kasvikokoelmasta mutta ... Silti, voi harmi. En oikein ymmärrä miksi tämä valoisammalla ikkunalla ollut ruukullinen meni kuolemaan sillä aikaa kun pimeämmässä paikassa oleva ruukullinen tiputtelee lehtiä mutta muuten vaikuttaisi elinkelpoiselta, mutta on minulla arvaus. Tämä emokasvi oli tuon harvinaisen viileän ja märän viime kesän ulkona eikä se kasvanut siellä juuri ollenkaan ja nyt sitten kun tänään kaavin sen mullat ulos ruukusta, ne tuoksahtivat hyvin, hyvin vahvasti sieneltä. Funtsinpa siis että ehkä sen juuristossa tapahtui pahoja ulkona eikä se kerennyt toipumaan ennen pimeämpien vuodenaikojen tuloa vaan sienet pääsivät ottamaan ylivallan.

No entäs sitten muut kuolemantapaukset ...


Siinä olivat oletetut 'Marcello' -Peperomiat, sekä emokasvi että pistokkaat. Ne eivät olleet mitenkään erityisen tärkeitä joten ne saivat valotilasta vähemmän riittoisat ja ilmeisesti nämä eivät suostu tinkimään valosta, piti ne sitten kosteina tai kuivina. Hups.

Kuolinaika: joskus kolmen maissa iltapäivällä.

Lahotkaa rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti