perjantai 18. syyskuuta 2015

Mistä näitä oikein sikiää?

Kun tänään siistin sisälle tuotua 'First Yellow' -pelargonia, irvistin ja valmistauduin henkisesti pahimpaan. Yksi lehdistä oli täysin seitin peitossa ja ensimmäinen ajatukseni oli, totta kai, että nyt minulla on käsissäni vihannespunkkiepidemia.

Mikäs olisikaan sen hauskempaa kuin vihannespunkkien metsästys tässä pöheikössä?

No, kyseessä eivät onneksi olleetkaan vihannespunkit. Kun tajusin mitä siellä seitin sisällä on, huokaisin helpotuksesta ja välittömästi sen jälkeen pyöritin silmiäni: siellä oli toinen kotelollinen hämähäkinpoikasia. Kuten aiemminkin, suurin osa niistä murtautui hätäisesti ulos, tosin tällä kertaa en voinut huuhtaista niitä helposti pois vaan ne katosivat kuin pieru Saharaan huonekasvien lehtien joukkoon. Kun etsiskelin niitä, löysin niiden sijaan tämän vähän isomman kaverin.

On ihme että onnistuin saamaan siitä kuvan jossa sen ylipäätänsä tunnistaa hämähäkiksi.

Luovutin etsinnät nopeasti ja vein pelargoninlehden koteloineen ja jäljelle jääneine hämähäkinpoikasineen pois. Olin viemässä sitä ulos mutta sitten muistin: minullahan on nyt tuo terraario. Voisi tehdä ihan hyvää saada sinne hieman petoja pitämään tasapainoa kasvualustan eliöstössä. Joten ...

Pikkuspidujen uusi koti.

Hämähäkkikammoisilla ei ole kauheasti asiaa Saniaisten saattokotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti