sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Taas yksi kuolema ja muita poistumisia

'Cola Bottles' syyskuussa.
Hieman kolantuoksuinen tuoksupelargoni 'Cola Bottles' jäi nyt sitten aika lyhyeksi tuttavuudeksi. Se on ollut kasvilampun alla ja saanut melko lailla samaa hoitoa kuin kaksi muuta tuoksupelargoniani, jotka voivat vielä ihan hyvin, joten en ole ihan varma että mikä meni vikaan.

Ehkä se pääsi olemaan kuivana ehkä turhan kauan. Tai, ehkä korjausliikkeeni oli sille liikaa, sillä se meni aika nopeasti rutikuivasta ja lehtiä roikuttavasta pirtsakammaksi, sitten takaisin lehtiä roikottavaksi ja lopulta lehdettömäksi sekä hyvin kuolleen oloiseksi. Kun eilen hieman taivuttelin sen vartta tarkistaakseni että onko se notkea vai kova, se suorastaan mureni käsiin. Hupsista saatana.

'Cola Bottles' äsken.
Kolaputelilla olisi saattanut kaiketi vielä olla jonkinlainen mahis tervehtymiseen juurestaan mutta minulla on tässä tällainen pieni ongelma: haluaisin kevätkylvöille vähän enemmän tilaa. 'Cola Bottles' ei ollut minulle kovin rakas   tilasin sen uteliaisuudesta ja tutkaillakseni että millaisia sen lehdet olisivat yrttikäytössä mutta pieni häivähdys kolaa sitruunan seassa oikein innostanut – joten se sai nyt mennä suosiolla kompostiin.

Muitakin kasveja lähti, mutta vähän eri tavalla. Käväisin miittaamassa muiden kasviharrastajien kanssa ja onnistuin myymään ja pakkoadoptoimaan joitain yksilöitä. Sinne meni muun muassa osa tuhannen paskan päreeksi menneestä Peperomia prostratasta sekä varmuuskopiot vahasanikasta ja siipisanikasta. 

Kaikki ylimääräiset eivät kuitenkaan menneet, joten nyt sitten mietin, että olisiko tässä talossa esimerkiksi tarpeeksi myyntikuntoista roinaa jolla päästä kirpparipöytävarauksesta voiton päälle. Läheisellä kirpputorilla nimittäin näyttäisivät aika tavallisetkin kasvit menevän aika hyvin kaupaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti