lauantai 9. heinäkuuta 2016

Y lensi yli käenpesän

Elikkä. Kun viimeksi raportoin isomman kasviterraarioni tilasta, se näytti tältä.


No, siellä on sen jälkeen tapahtunut pieniä muutoksia.

Pitäisi vähän siistiä sitä edelleen, ettei se olisi niin karu.

Sen lisäksi, että karsin kodinonnea rankalla kädellä, revin sieltä väkisin mysteerisaniais Y:n ulos kaikkine rönsyineen, välittäen melko vähän sen hyvinvoinnista. Jaa miksi tällainen kylmäkiskoinen käsittely? Koska minulla on useita (pieniä) ruukullisia sen nopeasti kasvavaa jälkikasvua, enkä edes oikein tiedä minne mahdutan ne kaikki kun ne pitää syksyllä tuoda sisälle.

Siellä niitä on takarivillä ...

Emo-Y ja sen juurelle kiinnittyneet rönsyt eivät olleet mitenkään kaunis näky ulos päästyään. Kaikki lehdet olivat kasvaneet pienessä lasilaatikossaan kippuraan ja ilmajuuria sojoitti joka paikkaan.

Tarjottimellinen sekamelskaa.

En kuitenkaan jaksanut kaiken terraarioon kurkottelun päätteeksi tehdä paljoa Y:n siistimiseksi. Revin ilmajuuria irti sen verran, että sain mahdutettua emo-Y:n ja rönsyt ruukkuun ja vein koko roskan ulos, missä olen antanut niiden seistä sateessa. Pari päivää sitten tajusin kuitenkin tarkastella emo-Y:tä ja rönsyä, jonka tunkaisin samaan ruukkuun sen seuraksi, ja totesin, että jos en leikkaa epämuodostuneita lehtiä pois, uusilla lehdillä ei ole tarpeeksi tilaa avautua kunnolla. Ei siinä auttanut muu kuin ottaa sakset käteen.

Ei, en käyttänyt raivaussaksia tähän puuhaan. En vain jaksanut siirtää niitä pois tieltä.

Kuten kuvasta näkynee, tein trimmauksen kreivin aikaan. Usein kun saniaisia istuttaa uusiin ruukkuihin tai siirtää uusiin kasvuolosuhteisiin, niiden avautumattomat lehdet kuihtuvat tai ne eivät muuten vaan syystä tai toisesta enää avaudu. Y:tä traumaattinen siirto ei kuitenkaan näytä hetkauttaneen ollenkaan, vaan se vain jatkoi lehtien auki rullaamista. Oikeesti, mistä tää saniainen on tehty?

Ilvekset kuin veljekset tai jotain.

Ja siinä ne molemmat nyt sitten ovat ... Löytölapset X ja Y. X on vähän virkistynyt ulkoilusta, puskien verkkaisesti uusia lehtiä, jotka ovat toinen toistaan vähemmän ja vähemmän epämuodostuneita. Y:stä ihmettelen, että kuinka pitkiksi sen lehdet oikein aikovat kasvaa! Leikatuista lehdistä osa olisi suorina ollut yli puolimetrisiä. Kunpa löytäisin näille molemmille varmuudella nimet, jotta tietäisin, mitä odottaa niiltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti